Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο

Διαφήμιση στο Ιντερνετ

πηγή:http://www.diafhmish.net/2010/06/blog-post.html

Η διαφήμιση σε περιόδους κρίσης της αγοράς

Η διαφήμιση σε περιόδους κρίσης της αγοράς. Η οικονομική κρίση που έχει κάνει την εμφάνιση της και στην Ελλάδα εδώ και αρκετό καιρό,  κάνει πολλούς επιχειρηματίες να αναρωτιούνται αν αξίζει τον κόπο να διαθέσουν κάποια χρήματα για την διαφήμιση της επιχείρησης τους.

Ο λόγος που σκέφτονται έτσι είναι γιατί σε μια αγορά που η ρευστότητα και τα μετρητά χρήματα έχουν χαθεί, με τις τράπεζες να είναι πολύ σφικτές σε παροχές και δάνεια σε ποιους να διαφημιστής και ποιος να γίνει πελάτης από την στιγμή που δεν υπάρχουν χρήματα για να αγοράσει κάποιος ότι διαφημίζεις.

Όμως δεν είναι έτσι, όσο και να λείπουν τα χρήματα από την αγορά, ο καταναλωτής θέλοντας και μη, όσο και οικονομία να κάνει κάποια καταναλωτικά αγαθά πρέπει να τα αγοράσει γιατί του χρειάζονται και γιατί δεν μπορεί να κάνει αλλιώς.

Υπάρχει όμως μια διαφορά , ναι μεν θα αγοράσει κάτι που του είναι απαραίτητο αλλά πριν το αγοράσει θα ψάξει πολύ, θα κάνει έρευνα αγοράς για που θα βρει το φθηνότερο και ποιοτικός καλύτερο.

Φυσικά δεν θα πάρει το αυτοκίνητο του όπως έκανε πριν αρκετά χρόνια. Η βενζίνα έχει φτάσει κοντά στα δυο ευρώ το λίτρο και μπορεί η βενζίνα που θα κάψει να είναι πιο ακριβή από αυτό που θα θέλει να αγοράσει ψάχνοντας το.

Το πιθανότερο θα είναι να κάτσει στο γραφείο του, να ανοίξει τον υπολογιστή του και στις μηχανές αναζητήσεις να ψάξει να βρει αυτό που χρειάζεται στη ποιότητα και την τιμή που θέλει. Σίγουρα η διαφήμιση στο ιντερνετ, έχει μεγάλες δυνατότητες και δεν είναι όπως ήταν παλιά που μπορούσες να αγοράζεις κάτι και να μην το δεις ποτέ στα μάτια σου, σήμερα οι απάτες στο διαδίκτυο έχουν σχεδόν εξαφανιστεί γιατί κάθε παρουσία στο Internet και κάθε ιστοσελίδα έχει και το στίγμα της.

Σήμερα όσοι διαφημίζονται στο ιντερνετ, σε διάφορες ιστοσελίδες και ιστολογία που υπάρχουν το κάνει επώνυμα. Με την έδρα του το σταθερό του τηλέφωνο και φυσικά που βρίσκεται η επιχείρηση του.

Οι περισσότερες ιστοσελίδες από διάφορες επιχειρήσεις, καταστήματα και παροχή υπηρεσιών παρέχουν εγγύηση για ότι προσφέρουν και αν δεν μείνεις ικανοποιημένος σε ότι αγοράζεις μπορείς να το επιστρέψεις πίσω σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα και να λάβεις τα χρήματα σου πίσω χωρίς καν να ερωτηθείς για το λόγο που επιστρέψες ότι αγόρασες. 

Η διαφήμιση στο διαδίκτυο ( ΙΝΤΕΡΝΕΤ ) σε περιόδους κρίσης της αγοράς όχι μόνο δεν είναι χαμένα χρήματα όπως πολλοί νομίζουν, αλλά σίγουρα θα σου φέρει και νέους πελάτες που θα αποσβέσουν τα όποια έξοδα της διαφήμισης που έχεις κάνει για ότι πουλάς και προσφέρεις σε καλές τιμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου