Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη

Ποια γραβάτα με ποιο πουκάμισο;



ΑΠΟ:http://www.palettino.gr



Ποια γραβάτα με ποιο πουκάμισο;


Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την περνάς μπροστά στον καθρέφτη αλλάζοντας γραβάτες. Φτιάξαμε τον πλήρη οδηγό των πιο safe συνδυασμών.
Ακόμη και αν τα πουκάμισα, οι γραβάτες και τα κοστούμια δεν είναι το φόρτε σου, έρχεται κάποια στιγμή που θα κληθείς να τα φορέσεις. Η στιγμή αυτή κατά πάσα πιθανότητα είναι τώρα, στην περίοδο των γιορτών, που τα καλέσματα σε σπίτια, τραπέζια, συγκεντρώσεις, ρεβεγιόν και βραδινές εξόδους αυξάνονται γεωμετρικά. Αντί λοιπόν να ξύνεις το κεφάλι σου με απορία μπροστά στη ντουλάπα σου για να καταλήξεις και φέτος να φοράς μονόχρωμο πουκάμισο με μονόχρωμη γραβάτα, εμείς σου προτείνουμε δέκα συνδυασμούς που δεν πρόκειται να σε εκθέσουν στιλιστικά.

Λευκό πουκάμισο

Ταιριάζει με…

Κλασική ριγέ γραβάτα

Με διαγώνιες ρίγες, σε οποιοδήποτε χρωματικό συνδυασμό, εφόσον το φόντο σου είναι τόσο ουδέτερο. Προτίμησε το μεταξωτό ύφασμα που γυαλίζει διακριτικά.

Γραβάτα με μοτίβα

Πουά, νεκροκεφαλές, τετράγωνα, τρίγωνα, κάλαντα. Δεν έχει σημασία ποιο pattern θα διαλέξεις, αρκεί να είναι μικρό και διακριτικό ώστε να δίνει από μακριά την εντύπωση των κομψών polka dots

Καρό γραβάτα

Εδώ θα πρέπει να φανείς προσεκτικός και να μην επιλέξεις ένα busy καρό που παραπέμπει σε εξοχή. Τα μικρά πτι καρό ή τα έντονα φαρδιά είναι προτιμότερα, ειδικά αν οι αποχρώσεις τους είναι εορταστικές.

Πλεκτή γραβάτα

Το μεγαλύτερο hit των τελευταίων σεζόν, δείχνει πιο μοντέρνα από οτιδήποτε άλλο και ταιριάζει στους χειμερινούς μήνες. Φρόντισε το ύφασμα της να είναι είτε από πολυτελές μαλλί ή κασμίρ, είτε από μετάξι, ώστε να γυαλίζει διακριτικά.

Μαύρη γραβάτα

Έχει δώσει το όνομά της σε ολόκληρη κατηγορία dresscode: αν η πρόσκλησή σου γράφει “black tie”, η περίσταση σηκώνει την βασίλισσα του formalwear, τη μαύρη βραδινή γραβάτα.

Ριγέ πουκάμισο

Ταιριάζει με…

Μονόχρωμη contrast γραβάτα

Πάνω σε ένα ριγέ φόντο, η μονόχρωμη γραβάτα είναι η πιο ασφαλής επιλογή. Για να είναι και η πιο πετυχημένη, φρόντισε να παίξεις με τις αντιθέσεις: σκούρα γραβάτα αν η ρίγα είναι ανοιχτόχρωμη και το αντίστροφο.

Γραβάτα με ρίγες

Οι πιο συντηρητικοί, θα φροντίσουν να υπάρχει μέσα στην γραβάτα το χρώμα της ρίγας του πουκάμισου. Οι πιο θαρραλέοι θα παίξουν σε εντελώς διαφορετικές αποχρώσεις. Όλοι όπως πρέπει να θυμούνται πως η αντίθεση στα πάχη είναι απαραίτητη. Αν η ρίγες του πουκάμισου είναι λεπτές, της γραβάτας ας είναι φαρδιές. Πιο cool επιλογή για φέτος είναι το πουκάμισο με κάθετε ρίγες συνδυασμένο με γραβάτα με οριζόντιες.

Γραβάτα με μοτίβα

Σε αντίθεση με το λευκό πουκάμισο, που μπορείς να παίξεις με όποια χρώματα θέλεις, εδώ καλό είναι να υπάρχει μια χρωματική συνάφεια. Οι ρίγες του πουκάμισο καλό είναι να βρίσκονται στην ίδια χρωματική οικογένεια (κι ας είναι σε άλλο τόνο) είτε με τα μοτίβα της γραβάτας, είτε με το φόντο της. Προτιμότερο είναι το δεύτερο, ώστε τα μοτίβα να ξεχωρίζουν αμέσως στο μάτι.

Καρό πουκάμισο

Ταιριάζει με…

Μονόχρωμη γραβάτα

Για να δώσεις ένα γιορτινό τόνο στο συνδυασμό, φρόντισε η γραβάτα να είναι διακριτικά γυαλιστερή και να έχει ανάγλυφη υφή.

Ριγέ γραβάτα

Αρκεί οι ρίγες να έχουν κάποια χρωματική σχέση με τα καρό και να είναι και αυτή τη φορά φαρδιές ώστε να αποφύγεις ένα υπερβολικά busy αποτέλεσμα

Στο Παρίσι όλα τα φώτα της μόδας




ΑΠΟ:http://www.tanea.gr/news/culture/article/5003417/sto-parisi-ola-ta-fwta-ths-modas/


Στο Παρίσι όλα τα φώτα της μόδας

Οι μεγάλες ντίβες κλείνουν πάντα την παράσταση. Και το Παρίσι τις Εβδομάδες Μόδας για το πρετ α πορτέ του επόμενου χειμώνα που έχουν προηγηθεί σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο και Μιλάνο. Στυλίστες, αγοραστές και σελέμπριτι συρρέουν εκεί από χθες που ξεκίνησε αυτή η γιορτή της στυλιστικής ματαιοδοξίας με τη μανταλιτέ του... προσκυνητή. Μετάληψη λοιπόν με μια πολύ μικρή μπουκιά από μακαρόν Laduree, μια μεγάλη γουλιά από σαμπάνια και στον αφρό της η περιέργεια για την πρώτη εμφάνιση του Αλεξάντερ Γουάνγκ ως καλλιτεχνικού διευθυντή του Balenciaga. Τα πολυτελή «κουρέλια» του Anthony Vaccarello ήταν η χθεσινή ατραξιόν, μαζί με τα μοντέλα του παρισινού οίκου Ground Zero που μοιάζουν να βγήκαν από τα φουτουριστικά κόμικς του Ενκι Μπιλάλ (βλ. σελίδα 44). Δίπλα στους ηγεμονικούς οίκους Christian Dior, Chanel, Saint Laurent, Valentino, Givenchy, Louis Vuitton,  το προλεταριακό H&M, μετά την κατάκτηση και του κόκκινου χαλιού στα Οσκαρ επιβάλλει τον σοσιαλισμό μέσα στην ίδια τη γενέτειρα της μόδας.

Οι πιο τρέντι αλογοουρές



ΑΠΟ:http://www.neafarsala.gr/new-life-mainmenu-31/fashion/718-2012-03-04-16-40-22.html


PONYTAIL


Τα νέα συγκλονιστικά χτενίσματα που σου αλλάζουν τη διάθεση και σε ανανεώνουν είναι εδώ. Ποιο όμως είναι το χτένισμα εκείνο που σε βάζει στην καρδιά της μόδας φέτος τον χειμώνα; Η απάντηση είναι η αλογοουρά! Χαλαρή, γυαλισμένη ή με πιάσιμο η αλογοουρά σε βάζει στην καρδιά της μόδας και σε μεταμορφώνει. Διάβασε παρακάτω και θα μάθεις ποια είναι απόλυτα τρεντ στις αλογοουρές και κόψε την ανάσα!
Η ψηλή: η ψηλή αλογοουρά είναι πάλι φέτος απόλυτο τρεντ αφού όχι μόνο σε μεταμορφώνει σε style icon αλλά και κρατάει με επιτυχία τα μαλλάκια σου μακρυά από το μέτωπο σου. Χτένισμα ιδανικό για το γραφείο το πρωί αλλά και για την βραδινή σου έξοδο η ψηλή αλογοουρά σε κάνει όντως να φαίνεσαι και πιο ψηλή. Πρόκειται για το πιο εύκολο και γρήγορο χτένισμα που μπορείς να κάνεις ειδικά αν έχεις ίσια-πρόκα μαλλάκια όπως το είδαμε στα σόου των Marc Jacobs, Christopher Kane και Gucci που μπορείς να τις δώσεις ότι στιλ θέλεις επιλέγοντας διαφορετικά αξεσουάρ όπως κοκαλάκια και καπέλα για να ολοκληρώσεις το λουκ.

Η χαμηλή: η χαμηλή αλογοουρά είναι τσαχπίνα, εύκολη και κυρίως απόλυτα σέξι. Πιάσε από το αυτί και κάτω τα μαλλάκια σου με ένα χαλαρό πιάσιμο και στερέωσε με ένα λαστιχάκι. Φέρε την χαμηλή αλογοουρά σου στο ένα πλάι ή άφησε να πέσει ελεύθερα και έχεις έτοιμο το απόλυτα τρέντι χτένισμα όπως το είδαμε στους οίκους Gianfranco Ferré και Dries Van Noten.
Τιπ: άφησε τα μαλλάκια σου μετά το λούσιμο απόλυτα φυσικά και πετυχαίνει το σέξι ανέμελο λουκ της σεζόν!

Η πλαγιαστή: είναι τσαχπίνα και ναζιάρα! Από δεξιά ή από αριστερά, από όποιο πλάι και αν τη φέρεις το μόνο σίγουρο είναι ότι θα εντυπωσιάσεις! Πιάσε τα μαλλάκια σου σε χαμηλή αλογοουρά και φέρτα πό το ένα πλάι για να εντυπωσιάσεις χωρίς προηγούμενο!

Με χωρίστρα στη μέση: η φυσική χωρίστρα είναι τη νέα σεζόν το απόλυτο τρεντ και εσύ δεν έχεις παρά να το συνδυάσεις με την χαλαρή αλογοουρά για να κερδίσεις τις εντυπώσεις. Άφησε τα μαλλάκια σου να πέσουν μετά το στέγνωμα μόνα τους και ελεύθερα και άφησε την ανέμελη χωρίστρα να κάνει το θαύμα της!

Γυαλισμένη: η αλογοουρά πουείναι απόλυτα in τώρα είναι γυαλισμένη στα πλαίσια του androgynous λουκ. Με μια μεγάλη δόση γκλάμουρ η γυαλισμένη αλογοουρά σε βγάζει ασπροπρόσωπη στις βραδινές σου εμφανίσεις ειδικά αν η αλογοουρά σου είναι ψηλή. Πώς θα το πετύχεις; Βάλε λίγο αφρό στις ρίζες των μαλλιών σου, ίσιωσε καλά και τράβηξε τα μαλλάκια σου σφιχτά και προς τα πίσω.

Μην ξεχνάς: αν έχεις ίσια και μακριά μαλλάκια δεν έχεις παρά να στριφογυρίσεις μια τούφα και να φτιάξεις λαστιχάκι με τα μαλλάκια σου για ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα!

Παρασκευή

Ντύστε τα παιδιά σας όμορφα και οικονομικά στο glamοrouskids.gr



ΑΠΟ:http://www.infokids.gr




Λίγο πριν το τέλος των εκπτώσεων αποφασίσαμε να κάνουμε τις αγορές μας για τους λιλιπούτειους πρωταγωνιστές της ζωής μας από το αγαπημένο μας ηλεκτρονικό κατάστημα glamorouskids.gr. Η μεγάλη ποικιλία σε χρώματα, μεγέθη και αξεσουάρ μας ξετρέλανε και είναι γεγονός ότι μας δυσκόλεψε να ξεχωρίσουμε ποια να διαλέξουμε.
Για τα αγοράκια της παρέας ξεχωρίσαμε το παντελόνι τζιν με αυτοκινητάκι – μπλε. Ποιο αγοράκι δεν θα λατρέψει αυτό το τζιν;! Με το κλειδί αυτοκινήτου να κρέμεται από τη μπροστινή τσέπη και το κόκκινο αυτοκινητάκι στη πίσω, σίγουρα θα έχει τη πιο cool εμφάνιση. Το παντελόνι αυτό είναι ελαστικό και αρκετά στενό στα άκρα.
Μπορείτε να συνδυάσετε το παντελόνι με την πρωτότυπη Lipfish μπλούζα φαλαινίτσα. Προκείται για μια πανέμορφη μπλούζα από 100% βαμβάκι με βελούδινο τρισδιάστατο ζωάκι για ατελείωτο παιχνίδι!
Κι επειδή δεν θέλουμε να αφήσουμε παραπονεμένες τις μικρές κυρίες, στοglamorouskids ανακαλύψαμε την χαριτωμένηπαιδική τσάντα μπαλαρίνα Kidorable. Ένα φανταστικό
παιδικό σακίδιο κατασκευασμένο από γυαλιστερό PVC, ιδανικό για τις βόλτες στην παιδική χαρά ή την εκδρομή του σχολείου.
Ζηλέψαμε το ελαστικό παντελόνι με ruffle και glitter που χαρίζει τις απαραίτητες πινελιές στιλ στα κορίτσια που θέλουν να ακολουθούν τη μόδα καθώς τα φανταστικά γάντια που υπόσχονται ζεστά χεράκια και ατέλειωτο παιχνίδι.
Τέλος, η εντυπωσιακή κορδέλα για τα μαλλάκια με κόκκινο τριαντάφυλλο Red Rose Rufflebutts μας έβαλε σε σκέψεις για να πειραματιστούμε με εντυπωσιακά χτενίσματα που θα κάνουν τις μικρές κυρίες να ξεχωρίζουν για την αισθητική τους.





Πέμπτη

Ποια είναι τα πιο… μοδάτα μυστικά;



ΑΠΟ:http://omorfamystika.gr


cover

Αυτά είναι τα μυστικά της editor της ιαπωνικής Vogue Anna dello Russo για τους κανόνες του στυλ. Η Anna υποστηρίζει ότι στην γκαρνταρόμπα μας τα αξεσουάρ θα φέρουν έναν αέρα ανανέωσης. Έχετε βαρεθεί το μικρό μαύρο φόρεμα σας; Απλώς προσθέστε ένα μεγάλο, χρυσό κολιέ και θα δείτε το look να ανανεώνεται.

Accessorize me, Color me, Shock me! Επιλέγετε χρώμα, έντονο και εντυπωσιακό, αξεσουάρ που κάνουν τη διαφορά επειδή δεν «ταιριάζουν» με τα ρούχα…
Choose only huge accessories. Μεγάλα, έξω από τα συνηθισμένα μεγέθη αξεσουάρ, όπως ογκώδη σκουλαρίκια και μεγάλα δαχτυλίδια θα κλέψουν την παράσταση.
Flashy jewels personalize your style! Τα κοσμήματα που δεν περνούν απαρατήρητα είναι ό,τι χρειάζεται μια γυναίκα για να εκφράσει το προσωπικό της στυλ.
Bijoux are seasonless! Τα αξεσουάρ δεν έχουν εποχή. Αντίθετα με τον βαρύ, βροχερό και γκρίζο χειμώνα τα τυρκουάζ, τα κοραλί και τα χρυσά κοσμήματα φοριούνται όλον τον χρόνο και κάνουν τη διάθεσή μας ηλιόλουστη!
Φορέστε τα βραχιόλια σε ζευγάρια: Η συμμετρία που δημιουργούν δίνει έμφαση στη σιλουέτα.

Το μυστικό της

Όταν πρόκειται να ταξιδέψετε, φυλάξτε όλα σας τα αξεσουάρ σε ένα τουρκουάζ τρόλεϊ διακοσμημένο σε χρυσά μπαρόκ μοτίβα. Θα φωτίσει την αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου και θα ξεχωρίσει απ’ όλες εκείνες τις ανώνυμες γκρι βαλίτσες…

Τετάρτη

Στιλιστικά διλήμματα.


ΑΠΟ:http://www.palettino.gr




Στιλιστικά διλήμματα.
Να βάλω κοστούμι ή όχι; Φοριέται ακόμα το σκισμένο τζιν; Το μαύρο πάει με το καφέ; 10 βασανιστικά ενδυματολογικά ερωτήματα βρίσκουν επιτέλους απαντήσεις.
λέβοντας λίγη από την δόξα της διάσημης, πλέον, στήλης του ONEMAN «Αιώνια Διλήμματα» (και ευελπιστώντας να κλέψουμε και κανένα κλικ εκ παραδρομής), αποφασίσαμε να συντάξουμε ένα λυσάρι εύκολων απαντήσεων στα ανυπέρβλητα στιλιστικά προβλήματα που απασχολούν δεκάδες άντρες επί δεκαετίες. Και λέμε «εύκολες απαντήσεις» γιατί η αλήθεια είναι πως μόνο με γενικεύσεις μπορούν να προσεγγιστούν τέτοια φλέγοντα ζητήματα. Άλλωστε, η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή, ο κάθε άντρας και το στιλ του επίσης και έτσι ποτέ δεν είμαστε απόλυτοι – ο καθένας ας φοράει ό,τι μπορεί να υποστηρίξει. Ωστόσο, κάποια πράγματα οφείλουν επιτέλους να μπουν στη θέση τους – και κάποια ρούχα να μείνουν ή να αποχωρίσουν από την ντουλάπα σου μια και καλή.

Δίλημμα #1

Να βάλω κοστούμι στο event ή όχι;

Για να ρωτάς σημαίνει πως δεν είσαι σίγουρος ότι η πρόσκλησή σου είναι και τόσο επίσημη, άρα κινδυνεύεις να βρεθείς μόνος, κοστουμαρισμένος και αβοήθητος ανάμεσα σε ένα πλήθος casual καλοντυμένων αντρών. Και παρότι αυτή η στήλη αγαπάει όσο τίποτα ένα καλοραμμένο κοστούμι, θα πάρουμε την γενναία απόφαση και θα πούμε: Όχι. Μην νομίζεις όμως ότι ξεμπέρδεψες, ότι θα βάλεις το τζινάκι σου και το πουλοβεράκι σου και θα πας. Τα αληθινά σου προβλήματα ξεκινούν εδώ, πώς να καταφέρεις, δηλαδή, να δείχνεις επίσημα ντυμένος χωρίς να φοράς κοστούμι. Ξεκίνα με ένα απλό βαμβακερό παντελόνι (εντάξει, ή ένα τζιν, λύσσαξες), προβάροντας από πάνω το ημι-επίσημο σακάκι σου (blazer ή sports jacket από μαλλί ή tweed), δοκίμασε τα καλά πουκάμισά σου (άσε κάτω το χαβανέζικο) και προσπάθησε να προσδώσεις στο σύνολο ένα τόνο επισημότητας μέσα από τις λεπτομέρειες, όπως ένα sharp ζευγάρι δερμάτινα παπούτσια, ένα ζευγάρι μανικετόκουμπα ή μια ποσέτ στην τσέπη, που με κοστούμι που μπορεί να δείχνει υπερβολικό για νεαρές ηλικίες, με πιο καθημερινά ρούχα όμως κάνει δήλωση στιλ.

Δίλημμα #2

Σκισμένο τζιν. Να το κρατήσω ή να το πετάξω;

Να το κρατήσεις υπό έναν όρο: ότι τη φθορά την έχεις κάνει εσύ ο ίδιος με τα χρόνια και δεν την έχεις αγοράσει σε trendy μαγαζάκια, ότι αυτό είναι το αγαπημένο σου τζιν που έχει χιλιάδες ιστορίες να πει για σένα και ότι θα το φοράς μόνο σε σούπερ χύμα καταστάσεις, όπως στο σπίτι του κολλητού σου για να δείτε μπάλα, σε βόλτα με την καλή σου στο πάρκο, σε beach parties και μπάρμπεκιου στην ταράτσα. Μάλλον είπαμε παραπάνω από έναν όρο, αλλά μετράει κανείς;

Δίλημμα #3

Να φορέσω γραβάτα στο event ή άσ” το καλύτερα;

Να φορέσεις. Αυτή είναι η πρώτη απάντηση που πρέπει και εσένα να σου έρχεται πάντα στο μυαλό όταν αμφιταλαντεύεσαι, παρότι είναι μια καταπιεστική σκέψη. Το θέμα είναι πως για να βρίσκεσαι εσύ σε δίλημμα, κατά πάσα πιθανότητα θα βρίσκονται και οι υπόλοιποι άντρες που θα είναι στο επαγγελματικό κάλεσμα, στο γάμο, στα βαφτίσια, στο event ή όπου άλλου έχεις να πας τελοσπάντων. Και κανείς μας δεν ξέρει τι θα εμπνευστούν να φορέσουν. Πες μου λοιπόν, θες να είσαι ο φτωχοσυγγενής που κλαίει την γραβάτα του που κάθεται στην ντουλάπα του ενώ όλοι την φοράνε ή ο cool τύπος που θα την πετάξει στα πρώτα τρία λεπτά, όταν αντιληφθεί ότι τελικά τα πράγματα είναι πιο χαλαρά;

Δίλημμα #4

Αθλητικές φόρμες εκτός γυμναστηρίου, ναι ή όχι;

Υπάρχουν δύο σχολές. Εκείνη που λέει πως τα ρούχα της γυμναστικής ανήκουν στο γυμναστήριο, πως ένας άντρας που έχει περάσει τα 20 και δεν συχνάζει πια στα φαστφουντάδικα του The Mall πρέπει να ξέρει να ντύνεται ανάλογα με τις περιστάσεις και η άλλη, εκείνη που λέει πως it’s OK να βγεις για καφέ στην πασαρέλα της Γλυφάδας με φόρμες, φωσφοριζέ αθλητικά, αμάνικο φουσκωτό jacket, γυαλιά – μάσκα και ένα γαλλικό μπουλντόγκ για αξεσουάρ. Εμείς είμαστε της πρώτης σχολής. Εσύ διάλεξε τη δική σου.

Δίλημμα #5

Το λευκό τζιν που έχω από το 1997 πιάνει χώρο στη ντουλάπα, να το πετάξω ή να το κρατήσω;

Να το κρατήσεις, αν σου κάνει φυσικά. Ποτέ δεν ξέρεις. Ίσως την άνοιξη που έρχεται μεταμορφωθείς από φοβιτσιάρης, το-παίζω-safe, φοράω-μόνο-μπλουτζίν τύπος σε στιλιστικό είδωλο, από αυτούς που ξέρουν πως το άσπρο παντελόνι συνδυασμένο με μπλε σκούρο ή μπορντό ή  χακί t-shirt και ελαφρύ πουλόβερ μπορεί να συνθέσει άψογα urban σύνολα και πως το ίδιο αυτό παντελόνι, συνδυασμένο με γαλάζιο πουκάμισο ή πουκάμισο με λεπτές μπλέ ρίγες μπορεί να σε κάνει φτυστό με τον David Hemmings στο Blowup. Τότε θα σου φανεί ιδιαιτέρως χρήσιμο.

Δίλημμα #6

Δερμάτινο μπουφάν: νάπα ή μάπα;

Νάπα, αν και θα προτιμούσαμε ένα πιο σκληρό, ανθεκτικό και ακατέργαστο δέρμα, από αυτά που υπόσχονται πως και σε 20 χρόνια από τώρα θα δείχνουν υπέροχα κατεστραμμένα. Τα είπαμε για το δερμάτινο τζάκετ, ας μην επαναλαμβανόμαστε. Όλα είναι θέμα ποιότητας, γραμμής, μήκους και λεπτομερειών. Α, και κυρίως είναι θέμα attitude εκείνου που το φοράει. Ο James Dean δεν νομίζω να έκανε ποτέ τέτοιες ερωτήσεις.

Δίλημμα #7

Είμαι κοντός. Μπορώ να βάλω μακρύ παλτό;

Όχι. Το μακρύ παλτό είναι ίσως το πιο δύσκολο ρούχο στην νεανική αντρική γκαρνταρόμπα, ταιριάζει σε πολύ λίγους και συχνά κάνει ακόμη και τους πιο λεβέντες (όπως θα έλεγε μια γιαγιά – όχι η δικιά μου) να δείχνουν αστείοι (για να μην πούμε επιδειξίες). Το μακρύ παλτό έρχεται με τα χρόνια, όταν θα είσαι πια ένας γοητευτικός ώριμος κύριος, που θέλει να συνοδεύει τα κοστούμια του με το πλέον διαχρονικό και ενδεδειγμένο για το κύρος του πανωφόρι. Τότε ναι. Τότε να το φορέσεις. Ακόμη κι αν είσαι στο ύψος του Danny De Vito.

Δίλημμα #8

Είμαι παχουλός. Μπορώ να φορέσω skinny παντελόνι;

Όχι. Ακόμη κι αν είσαι ο ίδιος ο Danny De Vito.

Δίλημμα #9

Μπορώ να φορέσω μαύρο με καφέ; Ταιριάζουν αυτά τα δύο;

Από τότε που βρέθηκε το «ταιριάζει», χάθηκε το στιλιστικό φιλότιμο. Ναι, ο συνδυασμός του καφέ με του μαύρου μπορεί να αποφευχθεί, προκειμένου να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο πως αυτά που φοράς δεν «κλωτσάνε» χρωματικά. Που είναι όμως το ενδιαφέρον σε αυτό; Που φαίνεται η προσωπική σου πινελιά; Που φαίνεται η προηγμένη αισθητική σου, που τόσο έχει εξελιχθεί από τότε που ξεκίνησες να διαβάζεις ONEMAN; Το μαύρο με το καφέ μπορούν κάλλιστα να συνυπάρξουν, αρκεί να τηρείς μερικούς κανόνες, όπως π.χ. το καφέ να μην είναι πολύ σκούρο (ώστε να μην φαίνεται σαν να έκανες λάθος και να το φόρεσες ενώ πήγαινες για total black). Επίσης, θυμήσου την σημασία των υλικών και την τέχνη του να τα συνδυάζεις μεταξύ τους: μαύρα δερμάτινα παπούτσια με καφέ δερμάτινο μπουφάν δεν είναι ό,τι πιο καλόγουστο. Καφέ δερμάτινα παπούτσια όμως, με μαύρο παντελόνι και ένα μαύρο μάλλινο παλτό είναι ένας συνδυασμός που αγγίζει την τελειότητα.

Δίλημμα #10

Είναι cool να φοράω γυαλιά ηλίου το βράδυ;

Είσαι 15; Είναι 1999 και είμαστε ακόμα στο Kingsize; Είσαι τυφλός; Είσαι μαστουρωμένος; Είσαι ο Kanye West; Όχι. Όχι. Όχι. Όχι. Όχι. Ε, τότε, λοιπόν: ΟΧΙ.