Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή

Το ντύσιμο στον παιδικό σταθμό: πρακτικές συμβουλές


ΑΠΟ:http://www.greekschools.net/ekpaideysh/to-ntysimo-ston-paidiko-stathmo-praktikes-symboyles






Το ζήτημα της ένδυσης των παιδιών στον παιδικό σταθμό είναι πολύ σημαντικό, διότι συνδέεται όχι μόνον με την άνεση του παιδιού και τη διευκόλυνσή του στις διάφορες δραστηριότητες, μα επίσης με την ίδια του την ασφάλεια. Πολλά από τα παρακάτω ισχύουν και για τη δραστηριότητα των παιδιών στις παιδικές χαρές.


Άνετα ρούχα, που δεν περιορίζουν τις κινήσεις του παιδιού, είναι κατάλληλα για τον παιδικό σταθμό. Παρότι τα μικρά παιδιά αναπτύσσονται πολύ γρήγορα, είναι σημαντικό να επιλέγετε ρούχα που του εφαρμόζουν καλά: εάν είναι είτε πολύ μικρά είτε πολύ μεγάλα θα περιορίσουν τις κινήσεις του. Επίσης ένα καπέλο είναι απαραίτητο για το παιχνίδι στο προαύλιο κατά τους ζεστούς και ηλιόλουστους μήνες. Κάποιες λεπτομέρειες περνούν απαρατήρητες μα αποτελούν πραγματικό κίνδυνο για την ασφάλεια του παιδιού: καλό θα ήταν να μην φοράτε στα παιδιά σας μπουφάν με κουκούλα και κάθε είδους κορδόνια (στην κουκούλα ή στο κάτω μέρος όπου σουρώνει το μπουφάν). Εύκολα μπορεί κάποιο άλλο παιδί να τραβήξει το παιδί σας από την κουκούλα και να το ρίξει κάτω και το ίδιο εύκολα μπορεί κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού η κουκούλα ή τα κορδόνια να μαγκώσουν σε κάποιο σημείο στο προαύλιο του παιδικού σταθμού και το παιδί να τραυματιστεί.
Καλό θα είναι να προσπαθείτε να εκπαιδεύσετε τα παιδιά σας να ντύνονται μόνα τους ή να χειρίζονται φερμουάρ και κουμπιά, έτσι ώστε να μπορούν να αυτοεξυπηρετούνται στην τουαλέτα. Εάν απέχουν από το να φθάσουν σε αυτό το επίπεδο, τότε τα παντελόνια με λάστιχο στη μέση είναι μια πολύ καλή επιλογή για το παιδί σας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου