Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη

Δείξε μου τα παπούτσια σου να σου πω ποια είσαι ! Πηγή: www.tsixlofoyska.gr



ΑΠΟ:http://www.tsixlofoyska.gr/2013/01/blog-post_8478.html





«Όσο μεγαλύτερο το παπούτσι, τόσο μεγαλύτερο και το.. (ξέρετε)» είναι μία κλασική κάφρικη έκφραση που δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις χρησιμοποιήσει, έστω και μία φορά, με τις φίλες σου, κοιτάζοντας το πατούμενο του υποψήφιου θύματός σας. Και ίσως ο συγκεκριμένος μύθος να μην ισχύει πάντα, ωστόσο είμαι σίγουρος ότι και εσύ πιστεύεις το εξής απλό: τα παπούτσια λένε πολλά για εμάς. Πάρα πολλά…  Και δεν θα πιάσω μόνο εσάς, που μπορείτε να στέκεστε με τις ώρες στις βιτρίνες, ακόμη και σε 40 βαθμούς υπό σκιάν, για να βρείτε το ιδανικό πολυπόθητο ζευγάρι, σέρνοντας εμάς τους δύσμοιρους (και μην καταφέρνοντας να το βρείτε, εν τέλει!) Το λέω και για εμάς, που εντάξει, ενώ με τα ρούχα είμαστε πιο ελαστικοί, τα παπούτσια τα ψάχνουμε περισσότερο. Πολύ περισσότερο, σε χρόνους ρεκόρ για τα δικά μας δεδομένα. Και αυτό γιατί τα παπούτσια «δείχνουν», όπως λένε και στο χωριό μου, συμβολίζουν και φωνάζουν από κάτω πράγματα για σένα. Το χαρακτήρα, τις προτιμήσεις σου, τα θέλω σου, πιο πολύ από οποιοδήποτε ρούχο. Κι αν ακούγομαι λίγο σαν τη Λίτσα Πατέρα των Υποδημάτων, έρχεται μία σχετική έρευνα (όπως γίνεταιπάντα, χαχα) να με δικαιώσει, επιβεβαιώνοντας τα παραπάνω: Ναι, τα παπούτσια λένε πολλά για σένα. Ναι, ανάλογα το είδος του παπουτσιού ο άλλος μπορεί να βγάλει τα πρώτα συμπεράσματά του. Ναι, με τα παπούτσια μοιάζεις σαν να κάνεις μία δήλωση προς τα έξω για τον εαυτούλη σου. Στη συγκεκριμένη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Κάνσας, αποδείχτηκε ότι ερωτώμενοι για το χαρακτήρα και τις προτιμήσεις κάποιου ατόμου, άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι, και με μόνο τους υλικό μία φωτογραφία του αγαπημένου τους ζευγαριού παπουτσιών, έπεφταν κατά 90% διάνα στις υποθέσεις τους! Μάλιστα, η ευστοχία στις απαντήσεις δεν περιοριζόταν μόνο στα προφανή, όπως το φύλο και η ηλικία, αλλά έφτανε ακόμη και στις πολιτικές προτιμήσεις, τη συναισθηματική κατάσταση και το πόσο ανοιχτός ή κλειστός ως άνθρωπος είναι ο ιδιοκτήτης του παπουτσιού! Κι αν σου μοιάζει φυσιολογικό ως ένα βαθμό, ήρθε η ώρα να μοιραστώ μαζί σου κάποια από τα συμπεράσματα της έρευνας, και περιμένω να δω αν θα συμφωνήσεις ή θα διαφωνήσεις (παρακαλώ, ο σχετικός διάλογος να ξεκινήσει άμεσα!): Πρώτα από όλα, τα πιο προφανή: οι ακριβές γόβες συμβολίζουν γυναίκες ευκατάστατες, με ανάγκη για επίδειξη του πλούτου τους.




Τα πολύχρωμα παπούτσια, ειδικά αυτά με τα φλουό χρώματα προτιμώνται από τους πιο ανοιχτούς, αισιόδοξους και χαρούμενους ανθρώπους.



Eνώ τα peep toes από τους πιο συμμαζεμένους και ενοχικούς, με δυσκολία στην πρώτη επαφή με τον απέναντι.



Τα ankle booties φοριούνται από τα πιο επιθετικά και αδέσμευτα κορίτσια, που δεν υποτάσσονται εύκολα στις επιταγές της κοινωνίας (φαντάζεσαι τη Ζαν ντ’Αρκ με ankle booties; Κλάψε μαζί μου!) 




Τα κλειστά από μπροστά παπούτσια αντανακλούν τα συντηρητικά άτομα, ενώ τα αθλητικά όχι απαραίτητα τους αθλητικούς τύπους, αλλά τους πιο δεκτικούς στην περιπέτεια και το άγνωστο, που δεν επαναπαύονται εύκολα (τότε, γιατί ο Ιντιάνα Τζόουνς προτιμούσε άρβυλα;).... 


Τέλος, τα πιο απλά παπούτσια, φοριούνται από τα φιλελεύθερα και πλέον δημοκρατικά μυαλά (με άλλα λόγια, αν είσαι του πιο εξεζητημένου είσαι μια στυγνή αντιδημοκράτισσα!).



Ποιοι άνθρωποι είναι οι πιο δύσκολοι να προβλεφθούν; Αυτοί που φοράνε τα πιο βαρετά, αδιάφορα και χωρίς προσωπικότητα παπούτσια. Αν και σε αυτή την περίπτωση, μάλλον θα πρόκειται και για άτομα χωρίς προσωπικότητα, οπότε μικρό το κακό… 




Τέλος, τα άτομα με τα πιο φτωχά επικοινωνιακά χαρίσματα περιορίζονται στα περίκλειστα παπούτσια, τύπου άρβυλα, μοκασίνια, ακόμα και σκαρπίνια (δεν θα σχολιάσω). 



Όλα τα παραπάνω μπορεί να μοιάζουν αυθαίρετα, ωστόσο μία διαπίστωση δεν μπορεί να αμφισβητηθεί αβασάνιστα: ότι τα παπούτσια έχουν την ιδιότητα να συμβολίζουν. Πέραν δηλαδή από τη χρηστικότητά τους ως αντικείμενα, επιλέγονται από όλους μας προκειμένου να δώσουμε ένα μήνυμα, από το πιο φτηνό και ιδιοτελές («φοράω τα πιο μούρικα και ουάου All Star, είμαι και γαμώ τους τύπους, yeahhhh) μέχρι και πιο δεύτερης ανάγνωσης και εσωτερικά, που η αποκρυπτογράφησή τους θέλει προσπάθεια. Σε κάθε περίπτωση, την επόμενη φορά που θα αναρωτηθείς για το ποιόν του ατόμου που βρίσκεται απέναντί σου, ρίξε μια γρήγορη ματιά στα παπούτσια του. Παίζει και να σου πει περισσότερα από οποιαδήποτε ψυχολογική μελέτη…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου